Dien, voluit Nadine, is een moeder van vier kinderen en altijd op zoek naar een onvoorwaardelijke manier van opvoeden. Veilige hechting is altijd een belangrijk onderwerp geweest in haar leven. Ze is niet voor niets afgestudeerd op het onderwerp hechting en hoe lichamelijke aanraking bevorderlijk is hiervoor bij zowel veilige als onveilige hechting. Het is voor haar omgeving dus geen verrassing dat zij uiteindelijk op het fenomeen ‘dragen’ stuitte na de komst van hun eerste kindje. 

Na de geboorte van nummer twee besloot zij zelf dragers te maken, omdat er destijds zoveel neutrale canvas draagsystemen waren en dan ook nog vrij prijzig. Dat moest anders kunnen! Duurzaamheid werd een streven: stof hergebruiken (bijvoorbeeld levi’s denim) en reststukken van draagdoekenstof.

Al snel vroegen mensen in haar omgeving om een drager en dat werden er steeds meer. Een echte ‘uit de hand gelopen hobby’!

Na een aantal jaren kon er groter worden ingekocht en worden er naast de budgetvriendelijke varianten ook luxere wrapconversions (een draagdoek vermaakt tot een draagsysteem) gemaakt.

Inmiddels heeft Nadine ruime ervaring met dragen en het maken van een grote diversiteit aan draagsystemen voor newborns tot grotere kinderen met of zonder handicap. In het jaar 2018 zijn er maar liefst 250 dragers gemaakt!

Sinds het najaar van 2018 wordt er een zeer ervaren naaister vanuit hetzelfde werkveld regelmatig ingehuurd en wordt er gretig gebruik gemaakt van de diensten van een bevriend atelier hier in Nijkerk. Lees hier meer over de samenwerkingen.

Met veel liefde en plezier wordt er met jullie meegedacht en zoveel mogelijk rekening gehouden met al jullie wensen. Het resultaat zal een drager zijn die helemaal past bij jullie gezin! 

 

Nadine en Julia
Stuur een appje!