Diens Dragers

Wie is Dien? 

Dien, voluit Nadine, is een moeder van vier kinderen* en altijd op zoek naar een onvoorwaardelijke manier van opvoeden. Veilige hechting is altijd een belangrijk onderwerp geweest in haar leven. Zij is niet voor niets afgestudeerd op het onderwerp hechting en hoe lichamelijke aanraking bevorderlijk kan zijn bij het hele proces van hechten aan je kindje. Het is voor haar omgeving dus geen verrassing dat zij uiteindelijk op het fenomeen ‘dragen’ stuitte na de komst van hun eerste kindje. 

Na de geboorte van nummer twee besloot zij zelf dragers te maken. Er waren destijds zoveel neutrale canvas ergonomische (en niet ergonomische) draagsystemen en dan ook nog vrij prijzig terwijl sommigen niet eens in Europa werden gefabriceerd. Het riep enorm veel vragen op. Dat moest anders kunnen!

Duurzaamheid, relaxed en comfortabel veilig hechten met je kindje werden een streven: stof hergebruiken (bijvoorbeeld levi’s denim) en reststukken van draagdoekenstof.

Al snel vroegen mensen in haar omgeving om een drager en dat werden er steeds meer. Een echte ‘uit de hand gelopen hobby’!

Na een aantal jaren kon er groter worden ingekocht en worden er naast de budgetvriendelijke varianten ook luxere wrapconversions (een draagdoek vermaakt tot een draagsysteem) gemaakt.

Inmiddels heeft Nadine ruime ervaring met dragen en het maken van een grote diversiteit aan draagsystemen voor newborns tot grotere kinderen met of zonder handicap. In het jaar 2018 zijn er maar liefst 250 dragers gemaakt!

Nadine heeft ook een passie voor innovatie (check: Twist) en het doorbreken van taboes en marktwerking. Een eerlijke boterham verdienen, is genoeg als ze daarmee veel gezinnen gelukkig maakt. Wellicht een controversie in de maatschappij zoals hij is. Waarin het over het algemeen draait om het “steeds meer verkrijgen van” (vul maar in). Het is de enige manier waarop zij kan en wilt ondernemen.

Sinds het najaar van 2018 wordt er een zeer ervaren naaister vanuit hetzelfde werkveld regelmatig ingehuurd en wordt er gretig gebruik gemaakt van de diensten van een bevriend atelier hier in Nijkerk. Lees hier meer over de samenwerkingen.

Met veel liefde en plezier wordt er met jullie meegedacht en zoveel mogelijk rekening gehouden met al jullie wensen. Het resultaat zal een drager zijn die helemaal past bij jullie gezin! 

Nadine en Jip
*Jafeth (02-02-2012), Jefrim (04-11-2013), Sarah (? mei 2015), Julia (? 04-03-2016), Jip (06-06-2019).